Valikko

Digitointipalvelut

 

Nyt on aika tallentaa arvokkaat muistot kaitafilmiltä ja videonauhoilta digimuotoon!

Digitoimme vanhat kaitafilmit, itse kuvatut kotivideot, diakuvat ja äänitteet DVD/CD -levyille tai ulkoisille kiintolevyille.

Tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet, eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt - siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä.

Kaikkein nopeiten tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy digitoinnissa käytettävällä nauhurilla, jossa on mm. aikavirhekorjain - jolloin digitointi voidaan silti tehdä onnistuneesti.

Kaitafilmeissä tapahtuu vuosikymmenien kuluessa värimuutoksia, joita voidaan korjata luonnollisemmaksi digitointivaiheessa. 

Kun digitointi on tehty, materiaali on helposti katsottavissa DVD.ltä ja myös sen uudelleen kopiointi on helpompaa. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat muutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja sen ohjelmistojen avulla.